Чому твердий сир потрібно їсти кожен день? 7 корисних властивостей цього продукту
2. Твердий сир потрібно вживати і людям старшого віку. Ті, хто регулярно його вживають, не скаржаться на болі в суглобах.
3. Ще одна корисна властивість сиру – це нормалізація обмінних процесів в організмі і підвищення апетиту.
4. Сир корисно споживати жінкам. Адже в ньому багато вітаміну А, який допомагає шкірі залишатися еластичною і пружною, а волоссю міцним і шовковистим.
5. Дієтологи також радять включати твердий сир в раціон людям які видужують після різних захворювань, як дітям, так і дорослим. У сирі багато вітамінів групи В, які мають позитивний вплив на імунну систему.
7. У якісному твердому сирі також є магній . Цей мікроелемент необхідний нашому організму для кращої роботи нервової системи. Як відомо, магній швидко руйнується під впливом стресів і нервового перезбудження, а з’ївши всього лише шматочок сиру, можна заспокоїтися і помітити, що світ навколо стає добрішим. До речі, ця властивість твердого сиру корисна тим людям, які страждають від безсоння.
Лікувальні властивості твердого сиру
2.Турбота про нервову систему: Твердий сир є одним з найкращих продуктів, які рятують людину від безсоння, а все тому, що в його складі є магній та інші корисні мікроелементи.
3. Захист від раку: Люди, що регулярно вживають тверді сири високої якості, рідше стикаються з онкологічними захворюваннями, бо цей продукт збагачений жирними кислотами, що перешкоджають виникненню ракових клітин в організмі і блокують їх зростання.
4. Підтримка зору і здоров'я очей: Відомо, що в твердому сирі є вітамін А, що сприяє поліпшенню зору і його збереження на довгі роки.
5. Міцні кістки і суглоби: Регулярне вживання твердих сирів, в яких є достатня кількість білків і кальцію, сприяє зміцненню кісток і підтримці здоров'я суглобів.
6. Нормалізація травлення і прискорення обміну речовин: Тверді сири - це молочні продукти, в яких є корисні бактерії, благотворно впливають на органи шлунково-кишкового тракту.
Як смачно поєднати сир і вино?
Такі продукти як сир та вино є просто створені один для одного.
Основним правилом для поєднання сиру та вина має бути наступне: чим сильніший та гостріший сир Ви вибираєте тим сильнішим та багатшим за смаковими властивостями має бути вино.
Легкі білі сухі вина типу Sauvignon Blanc або червоні молоді сорту Pinot-Noir найкраще поєднуються з широкою лінійкою сирів. Особливо з м’якими сирами.
Фруктові білі напівсолодкі та напівсухі вина cортів типу Riesling або Сhardonnay чудово смакують з напівтвердими сирами та сирами з горіховим смаком ( наприклад з сиром «Золотий горішок»)
Червоні вина сорту Merlot, Syrah смакуватимуть з напівтвердими та твердими сирами.
Міцні характерні вина типу Porto, Marsala, Madeira та десертні вина будуть гармонізувати з твердими сирами.
Ігристі вина типу Шампанське гарно доповнять сирну тарілку, що складається з сирів з масткою структурою (наприклад сир «Ланселот» з ароматом топленого молока)